A zsenge rebarbarát a szárak végének eltávolítása után hámozás nélkül kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
Papírformákkal kibélelünk egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Konyhai robotgéppel a vajat és a cukrokat habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és simára keverjük.
Végül fakanállal beleforgatjuk a rebarbarát. A masszát az előkészített muffintepsibe töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 25-50 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Az idősebb rebarbaraszárakat hámozd meg. Ne ijedj meg a lágy tésztamasszától, mert a sütést követő hűtés során kellőképpen megszilárdul.
A rebarbarás muffint tetszés szerint eperrel vagy málnával díszítheted, illetve tálalhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.