Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd fél napon keresztül hűtőben lefedve állni hagyjuk. Kiolajozunk egy palacsintasütőt (vékonyan!), majd ezen világosra sütjük az első palacsintát. A továbbiakban a sütőt ne olajozzuk, a tésztába tett zsiradék elég a kisütéshez! Világos, vékony palacsintát süssünk, minél fehérebb, annál finomabb lesz (ne feledjük, hogy a végén még sütőben is megsütjük!).
A mazsolákat rumba áztatjuk, szintén hagyjuk a hűtőben állni fél napot.
Miután a tészta is kész és a mazsolák is megszívták magukat rummal, nekiláthatunk a tölteléknek. A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, a curot, kevés reszelt citromhéjat majd a leszűrt mazsolát. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan hozzáadjuk a tojás kemény habját. Azonnal megtöltjük vele a palacsintákat, majd kimargarinozott tepsibe rakjuk és a tetejét tejföllel meglocsoljuk. Forrró sütőben 15 percig sütjük - ettől lágy, süteményjellegű íze lesz. Csak frissen finom, úgyhogy elkészítés után rögtön tálaljuk!
Személyes hozzáfűzés: A szokásos, gönygyölt palacsinta helyett készíthetünk túrós palacsintatortát is, ebben az esetben a tortát süssük ki, tetejét mazsolákkal díszítsük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.