Elkészítés: A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez, és gyorsan összegyúrjuk.
2 részre osztjuk, és erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tepsi hátoldalára fektetjük, és középmeleg sütőben 10-15 percig sütjük.
A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük és megpároljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverjük a darált diót. Vaníliás cukorral ízesítjük. Ha szükséges, még cukrot is adhatunk hozzá.
A kisült tésztalapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük az almatölteléket, a második tésztalapot, letakarjuk, és állni hagyjuk.
20 perc múlva szeletelhetjük. A tetejét
megszórhatjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.