Elkészítés: Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjunk hozzá a fahajat, a szegfűszeget, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük.
A citromot vágjuk fel cikkekre, 2 narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásba lévő szirupba a cikkekre vágott citromot és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn az ízesített szirupot.
A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges, még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel.
A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra. Végül öntsük bele a vörösbort és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.
A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a manduláshabot, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.