Előkészítés: A kacsákat alaposan megtisztítjuk, besózzuk, hasüregüket bedörzsöljük a majoránnával és őrölt borssal, méretüknek megfelelő sütőedénybe fektetjük. A lábakat összekötözzük. A sütőt előmelegítjük 250 fokra (gázsütő 4. fokozat). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát gerezdekre vágjuk.
Elkészítés: Betesszük a kacsát a sütőbe, meglocsoljuk a borral, és 15 percig erős tűzön pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), mellédobjuk a hagymát és a fokhagymát, szükség szerint kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és kb. x perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, saját levével locsolgatva pirosra sütjük. A sülés közben keletkező zsiradékot folyamatosan leszedjük. Miközben a kacsa sül, megmossuk a kacsa- és a csirkemájat, a pecsenyelébe-zsiradékba dobjuk, 15 percig pároljuk-sütjük. Kiszedjük a sütőedényből, pépesre törjük. Zsírtalanítunk 1 dl pecsenyelét, kisebb lábasba szedjük. Hozzáadjuk a citromok és narancsok levét, erős tűzön a felére beforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a májpépet és a tejszínt, jól összeforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a brandyvel, melegen tartjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a narancsokat cikkcakk formán középen bevagdossuk, elfelezzük. A szőlőt leszemezzük. A kacsákat nagyobb tálra fektetjük, eltávolítjuk lábukról a zsineget, és körbedíszítjük a narancsvirágokkal és a szőlővel - csak az asztalnál daraboljuk. A mártást külön csészében kínáljuk. Burgonyapüré, krokett illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.