Elkészítés:
1.) Kivajazunk egy kuglófformát.
2.) Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük.
3.) Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót.
4.) A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is.
5.) A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal -a tésztához.
6.) A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf.
7.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról.
8.) Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.