Előkészítés: A pulykacombot a forgójánál kettévágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a fűszerekkel, kevés sóval, őrölt borssal, a narancslével és a rummal kis tálkában összekeverjük, és ezzel a keverékkel bekenjük a húst. Lapos tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Lefedjük alufóliával a tepsit, betesszük a sütőbe, és kb. 60 percig pároljuk a húst. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, a levével jól meglocsoljuk a húst. Visszatoljuk a sütőbe, és a levével gyakran locsolgatva még kb. 45 percig sütjük, hogy szép piros legyen. Kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 480 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.