Elkészítés: A liszttel, a túróval, a tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítek (só ízlés szerint). Pihentetem, míg a szalonnát apró kockákra vágom, és pici zsiradékon pirosra pirítom. A tepertőt
kistányérra rakom, és félreteszem.
A visszamaradt zsírban megpárolom a felkockázott vöröshagymát, és ezt is félreteszem.
A megpihent galuskatésztát forró vízbe szaggatom (kb. 4-5 cm hosszú, 2 cm széles legyen).
Ha kifőtt a tészta, olajozott hőálló edénybe rétegezem: egy sor galuska, a tetejére hagyma (a kisült szalonnazsírral együtt), szalonnakockák, meglocsolom egy kevés tejföllel, és újra galuskát teszek a tetejére. Ha még van hozzávaló, ebben a sorrendben rétegezzük.
A végén durvára reszelt sajttal megszórom, és szép rózsaszínűre sütöm. Jól illik hozzá a testes neszmélyi bor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.