Elkészítés: 6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10 szelet bacont úgy, hogy előtte apró kis kockákra vágjuk őket. Amikor már szép pirosak, szedjük ki őket egy tálra, és a hátramaradt zsiradékban pároljuk meg az apróra vágott medvehagymát, újhagymát és a megpucolt, szintén apróra vágott zöldspárgát. Körülbelül 10 perc alatt megpárolódnak, ekkor öntsük vissza a pirított baconkockákat a serpenyőbe és forgassuk össze a zöldségekkel.
Ezt a keveréket egyenlően elosztva szedjük bele a szuflétálkákba, majd borsozzuk őket ízlés szerint. A kerek camembert sajtot felvágjuk vékony (fél centis) szeletekre, majd összevágjuk kis kockákra, és ezt is a szuflétálkákba szórjuk a zöldséges-baconos finomságokra, egyenlően elosztva.
Aztán a tojásokat egyenként üssük fel egy pohárba, és mindegyik tálkába tegyünk 1-1 nyers tojást, természetesen nagyon óvatosan öntsük át, nehogy a sárgája szétfolyjon. Hogy sütés közben ne égjen a tojás, mindegyik tetejére 1-1 evőkanál tejszínt is szedjünk.
A szuflétálkákat helyezzük el egy tepsibe, majd a tálkák feléig öntsük fel a tepsit forró vízzel, és toljuk be az előmelegített sütőbe. Itt körülbelül 10 percig süssük. Akkor jó a tojás, ha a sárgája még kicsit lágy maradt.
Amíg a tojásos finomság a sütőben sül, a maradék 2 szelet bacont 3-3 egyenlő kis darabkára vágjuk fel, és süssük tepsiben szép ropogós pirosra. Közben pirítsuk meg a kenyereket, és vágjuk össze a 2 levél medvehagymát, majd tálaláskor a szuflétálkákat ezekkel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.