Lisztet cukorral, zzírral elmorzsolni, közepere mélyedést keszítünk, itt az élesztőt a tejjel felfutatjuk, majd összegyúrjuk a hozzávalókat. 2x-re kelesztjük. Kinyújtjuk, kb 3 mm vastagságúra a tésztát. Köralakú szaggatóval kiszúrom, közepére a tölteleket helyezem. Felcsavarom, végeit összenyomkodom, kiflivé hajlítom. Közepes kb. 180°C sütőbe halvány aranybarnára sütöm. Vanílias porcukorba forgatom melegen minden egyes darabot. Lehet úgy is, hogy több darabot tenni a porcukorba, es összerázni. Így haladósabb.
Megjegyzés
Nagymamám réges régi receptje alapján készült. Igaz, a dió árak elszálltak, de valamikor, mindenkinek volt faluhelyt diófája. Zsír helyett lehet margarin, de a recept létrejöttekor, nem volt meg margarin. Nagyon finom zsírral is! Sokáig eltartható, puha marad tőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.