Elkészítés: Egyetlen kb. 10-12 cm-es sertésoldalas csíkot vásárolunk. Megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A tetejét meghintjük törött borssal, vékonyan megkenjük olajjal.
Egy nagyobb tepsibe helyezzük, és forró sütőben mindkét oldalán hirtelen megkapatjuk, majd kevés víz hozzáadásával és gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.
Zsírjából kiemeljük a két végét, hústűvel
összetűzzük, és csontjával merőlegesen koszorúszerűen előmelegített tálra állítjuk.
Miközben a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel, és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket.
Ízlés szerint utánasózunk és borsozunk, majd forrón a koszorú közepébe szedjük. Azonnal tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.