Elkészítés: A tészta hozzávalóiból szokás szerint kelt tésztát dagasztunk, kétszeresére kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük: felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, 2-3 percig főzzük-szikkasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.
2 darab 22×24 cm-es kapcsos formát vagy kerek sütőedényt kikenünk margarinnal.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, és kb. 20×40 cm cm hosszúságú lapokra sodorjuk, a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, majd csigába hajtva belefektetjük a formákba úgy, hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön (kevésnek tetszenek, de aggodalomra nincs ok!).
Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, míg egészen ki nem töltik a formát.
Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.