A padlizsánt legyezőszerűen bevagdosom, úgy, hogy a száránál egészben maradjon. Sózom, citomlével meglocsolom, kb. 1 órát áll, addig kicsorog a leve. Megmosom, minden közt megkenek jó sok áttört fokhagymával, majd 1-1 vékony szelet paradicsomot dugok közéjük, fogpszkálóval összetűzöm az eredeti formájára. Tepsibe teszem, köréje 1-2 nagy fej vöröshagymát szeletelek, kockára vágok 2 krumplit, és azt is mellé teszem. Pár csepp olívaolajat teszek rá, alufóliával letakarom, és fél órát közepes lángon a sütőben párolom. Leveszem az alufóliát, és addig sütöm, míg csak egy kevés leve marad. Ha krumpli nélkül csinálom, sós vízben főtt rizzsel tálalom. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.