Elkészítés: A sütőt 100 fokra előmelegítem. A 6 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajat. Azzal is jól kidolgozom. Ezután jön bele a kétféle liszt, a sütőpor, a só és a tej.
Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek. Egyenletesen elsimítom benne a tésztát (kevéskének tűnhet benne, de meg fog dagadni). Rákenem a lekvárt (ha túl sűrű a lekvár, akkor érdemes egy kevés vízzel hígítani, hogy könnyebb legyen rákenni). Ezután a darált diót és a porcukrot a kemény habbá felvert tojásfehérjékbe forgatom, majd rásimítom a tészta tetejére.
Először 10 percig 100 fokon, majd 20 percig 150 fokon sütöm, aztán ismét 10 percig 100 fokon. (Ez a legfontosabb része a receptnek, ezt pontosan be kell tartani.) Ha kihűlt, körbevágom, és táblára borítom, majd visszafordítom, hogy a diós hab legyen felül. Ezután kiszaggatom. Én holdat szoktam belőle szaggatni, mert így lesz a legkevesebb hulladék. Egy pogácsaszaggatóval elkezdem a tészta szélénél, és mindig csak a felével szaggatok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.