Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A zellert, a bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk. A körethez a paprikákat megmossuk, héját vékonyan, éles késsel eltávolítjuk, húsukat nagyon apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. Paprikagombóc
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a paprikákat megfonnyasztjuk benne, majd félretesszük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, a búzadarával, a paprikakockákkal, sóval ízesítjük, és 20-30 percen át a hűtőben pihentetjük. majd a masszából sós, forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és kíméletesen, 5-6 percen át főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és tálalásig vízben hagyjuk.
2. A leveshez mélyebb lábosban az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk benne a pórét és a zellert, majd beleöntjük a zöldséglevest és a paradicsomlevet. A bazsalikommal és sóval, borssal ízesítjük.
3. Amikor forr, beleszórjuk a rizst, és nagyon kíméletesen főzzük. Amikor már puha a rizs, az egészet összeturmixoljuk, és átszűrjük. A levesbe öntjük a maradék olívaolajat, és ismét összeforraljuk, majd tálaljuk. A túrós paprikagombócokkal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 528 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.