Elkészítés: Olívaolajat melegítek közepes lángon, a fokhagymát közben szecskázva aprítom, a koktélparadicsomot negyedelem,
a bazsalikomleveleket apróra vágom. A forró olajba megy a fokhagyma, és röviddel utána a paradicsom, borssal, sóval. Ezekkel egyidőben a leveskockát is feloldom forró vízben (1 kockához 7-8 dl vizet kell adni, hogy a rizst ne kelljen később sózni).
Amikor a paradicsomot 2-3 alkalommal átforgattam kb. 3-5 perc alatt, beledobom a bazsalikomot, de egy keveset díszítésnek elteszek a tálaláshoz. A bazsalikomot csak megfonnyasztom benne.
Az alaplé kész, olívát hevítek egy edényben, megpirítom kicsit a rizst, és lassan adagolva öntöm hozzá az alaplevet, mindig hagyom elfőni róla, és csak akkor öntöm rá a következő 1-1,5 dl-t. A 20 dkg rizs aldente kb. 6 dl levet vesz fel, nem kell megijedni, ha nyálkásnak tűnik, a rizottó így finom.
Leveszem a tűzről, belekeverem a vajat és kb. 3 dkg reszelt sajtot (csak kemény sajt lehet, hogy ne nyúljon, hanem elkeveredjen benne). Ha minden benne van, lefedem 5 percre. Az idő elteltével belekeverem a paradicsomos keveréket, és szinte azonnal tálalom.
A maradék sajt és bazsalikom fejedelmi dísze ennek a könnyű, egészséges, ízletes egytálételnek. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.