Elkészítés:
A libazsírt feltesszük a bográcsba, a
vöröshagymákat fél karikákra vágva beletesszük,
hozzáadunk két kávéskanál sót és jól elkeverjük,
majd egy gerezd zúzott fokhagymát. Az
összeaprított zöldpaprikát is beletesszük, rászórjuk
a fűszerpaprikát, a frissen őrölt borsot és a
köménymagot. Lassú tűzön főzzük, hogy a
hagyma ne főjön szét.
Ezután beletesszük a felkarikázott füstölt kolbászt a
bográcsba és ráöntjük a paradicsomlét. Amikor
újra elkezd rotyogni, a kaprot és a tárkony felét
beleszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük, sűrűn, de
óvatosan kevergetjük, és ha sűrű, paradicsommal
hígítjuk.
Hozzáadjuk a hosszában kettévágott, felkarikázott
lecsókolbászt, a tárkony másik felét és a zúzott
fokhagymát, majd még körülbelül tíz percig főzzük.
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot is a
bográcsba tesszük, és óvatosan összekeverjük.
Megvárjuk, amíg egyet rottyan, sóval — esetleg
csípős paprikával — ízesítjük. Még 5-6 percig
hagyjuk főni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.