Elkészítés: Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralunk, beledobjuk a leveskockát.
Közben a darált húst, a rizst, a felaprított hagymát és a tojásokat összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Amikor forr a víz, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázzunk, és a forrásban lévő lébe tesszük, lefedjük, és kb. 30-35 percet közepes lángon főzzük. Nagyon nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják. Egy idő után kiveszünk és kettévágunk egy gombócot, ellenőrizzük, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedjük.
A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük. A gombócokat visszahelyezve tálaljuk, sós, babérleveles vízben főtt burgonyát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.