Elkészítés: A babot előző este vízbe beáztatom, a vizet többször cserélem rajta főzésig.
Másnap előkészítem a hozzávalókat. A hagymát apró, a paprikát és a paradicsomot nagyobb kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymaprésen összezúzom. A babot leszűröm.
Egy lábasban felhevítem az olajat, rádobom a hagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom, ha igényli, kevés vizet öntök alá. Beleadom a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem a borssal, a köménnyel, a majoránnával és a babérlevéllel, gyenge tűzön kellemes szaftot főzök belőle.
Eljött a bab ideje, bele is adom a szaftba, meghintem a pirospaprikával, mehet bele a piros arany, csemege vagy csípős – ki hogyan szereti, alaposan elkeverem, felöntöm a vörösborral, majd fedő alatt puhára főzöm. Többször ellenőrzöm, kóstolom, ha kell, utána fűszerezem, illetve pótolom az elfőtt levét vízzel, de inkább vörösborral.
Frissen, melegen, friss kenyérrel, savanyúval tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.