Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük gőz fölött egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával. Ezután hozzáadunk 2,5 dl meleg tejet, és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény).
Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt. 3 részre osztjuk a masszát.
Az egyikbe belekeverjük a túrót, majd nagyon óvatosan a tojásfehérje 1/3-át, a másikba belemorzsoljuk a puszedlit és a fehérje 1/3-át, végül a maradék krémhez is hozzáadjuk a maradék fehérjét. Ez kicsit macerás és mosatlant termelő művelet, de így még könnyebb és finomabb lesz a semifreddo.
Egy kisebb püspökkenyérfomát fóliával kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem csúszkál a fólia), majd öntünk egy réteget a sima krémből, és mélyhűtőbe tesszük 10 percre, hogy megdermedjen. Ezután rákenjük a baracklekvárt, és ráöntjük a túrós krémet, és szintén visszatesszük a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt, ráöntjük a puszedlis krémet. Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben.
Tálalás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.