Elkészítés: A töltelékhez a rebarbarát megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A cukorral és a vízzel 5—10 percig főzzük (vigyázzunk, gyorsan puhul), majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a sót, az őrölt fahéjat és annyi száraz fehérbort, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, rövid ideig gyúrjuk, így porhanyósabb lesz.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, és kikent tepsibe tesszük. Meghintjük az őrölt mogyorós darával, majd rátesszük a rebarbarát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a rebarbara tetejére, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített, nem túl forró sütőben világosra sütjük. Tálaláskor meghinthetjük vaníliás cukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.