Elkészítés: A pulykamellet hosszában kettévágjuk, és 1 éjszakát áztatjuk fokhagymás tejben. Sok fokhagyma kell bele!
Másnap sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk a húsok mindkét oldalát, és szeletelt baconnel betakarjuk. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy kis vizet, majd betakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a hús sül, zsíradékban megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát, megdinszteljük az apróra vágott gombát. Oregánót, borsot, kevés köményt, sót adunk hozzá, majd a sűrített paradicsomot.
Ha kész, kihűtjük, és annyi tojást, lisztet keverünk hozzá, hogy nem folyós massza legyen.
4 db olajjal megkent réteslapot egymásra teszünk, rákenjük a gombás massza negyedét, rátesszük a sült hús egyik felét, ezután a tetejére is gombás massza kerül. Feltekerjük a réteslapot, tepsibe tesszük. A másik húst a maradék 4 réteslappal és a gombás masszával ugyanígy készítjük el.
Végül tojássárgájával bekenjük, és kb. még 20-25 percig előmelegített sütőben megsütjük. Félig kihűlt állapotban szépen lehet szeletelni.
Hidegtálhoz is nagyon mutatós, finom étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.