Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ribizlis *mutymurutty* recept
recept
Mester

Ribizlis *mutymurutty*

0 perc
0 adag
Átlagos
4.5
2002. 02. 01.

Elkészítés

Elkészítés: Elõzõ este kell elkészíteni!
3 tojás fehérjébõl, 2 vaníliáscukorral kemény habot verek. A 2 vaníliás pudingpor, 8 evõkanál cukor, 1 liter tejbõl szokásos módon pudingot fõzök. A besûrûsödéskor kézi habverõvel finoman beleforgatom a kemény tojáshabot, és azonnal leveszem a tûzrõl nehogy visszahíguljon! (A tojáshab a forró pudigban átgõzölõdik) Üvegtálba babapiskótát fektetek, rászórom a ribizli felét, amit elõtte megédesítettem 4 vaníliáscukorral (én kicsit fagyosan szoktam a gyümölcsöt rátenni, mert a piskótát jobban megpuhítja a felengedõ gyümölcs leve). Ráöntöm a félig kihûlt vaníliakrém felét, megint piskótaréteg jön, aztán gyümölcs, majd a maradék krém. Hûtõbe teszem másnapig, ennyi idõ ugyanis kell, hogy a piskóta puha legyen, és összeálljon a krém.
Közvetlen tálalás elõtt kap díszítést:
Tojáshabgaluskákat fõzök az alábbiak szerint: 2 tojásfehérjét habbá verek, és forrásban lévõ vízbe szaggatom egy evõkanállal. Ha megfõttek, tálra szedem egy lapáttal, óvatosan, hogy ne törjenek, majd hagyom kihûlni. Ezekkel a gombócokkal díszítem a krémet.

Megjegyzés
A receptet Anikó küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.5 / 5

17 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.