Előkészítés: 1/2 l vizet felforralunk a fahéjjal, belekeverjük a rizst, lassú tűzre kapcsolunk, lefedjük az edényt, és kb. 20-25 percig főzzük a rizst (vagy amíg a rizs megpuhul, és a víz elpárolog). Kidobjuk a fahéjat.
Elkészítés: A tejet a rizshez keverjük, egy csipet sóval ízesítjük, és felforraljuk. Lassú tűzön lefedve további 15-20 percig főzzük, vagy amíg elkezd sűrűsödni, közben többször megkeverjük. (A tejet nem fogja teljesen elfőni, és sokat fog sűrűsödni, ha kihűl.) Félrehúzzuk, és kb. 5 perc múlva belekeverjük az édesítőport. Simára keverjük a tojások sárgáját, fehérjét, a vaníliát egy tálban. Beledolgozunk 5 evőkanálnyi rizses masszát, majd az egészet a rizshez keverjük. Lassú tűzön, kevergetve 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát. A rizspudingot tálkákba szedjük, megszórjuk fahéjjal, és melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.