Előkészítés: 1/2 l vizet felforralunk a fahéjjal, belekeverjük a rizst, lassú tűzre kapcsolunk, lefedjük az edényt, és kb. 20-25 percig főzzük a rizst (vagy amíg a rizs megpuhul, és a víz elpárolog). Kidobjuk a fahéjat.
Elkészítés: A tejet a rizshez keverjük, egy csipet sóval ízesítjük, és felforraljuk. Lassú tűzön lefedve további 15-20 percig főzzük, vagy amíg elkezd sűrűsödni, közben többször megkeverjük. (A tejet nem fogja teljesen elfőni, és sokat fog sűrűsödni, ha kihűl.) Félrehúzzuk, és kb. 5 perc múlva belekeverjük az édesítőport. Simára keverjük a tojások sárgáját, fehérjét, a vaníliát egy tálban. Beledolgozunk 5 evőkanálnyi rizses masszát, majd az egészet a rizshez keverjük. Lassú tűzön, kevergetve 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát. A rizspudingot tálkákba szedjük, megszórjuk fahéjjal, és melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.