Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A 25 dkg almát is meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Nagyobb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az almát és a hagyma felét. Hozzáadunk 50 dkg savanyú káposztát, a babérlevelet, a borókabogyót, ráöntjük a bort. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg az alma péppé fő.
A röstihez a burgonyához keverjük a maradék hagymát, a szalonnát, a lisztet, sóval és a szerecsendióval ízesítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a krumplis masszából evőkanállal kis halmokat rakunk az olajba, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük.
A röstiket a káposztával tálaljuk, párolt almából készült pürét kínálhatunk még hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.