Elkészítés: A lisztet, a sót, a cayanne borsot, a mustárt és vajat első körben kicsit összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a rozmaringot és az apróra vagdalt magokat, és pár perc alatt tésztát gyúrunk belőlük.
A tésztát rúddá egyengetjük egy sütőpapíron (rendkívül praktikus saját találmány: könnyen lehet hengergetni a papírban, be is lehet tenni a hűtőbe a papírba tekert tésztát, és még meg is lehet sütni a papíron a végén a kekszeket). A rúdátmérő szabadon választható, attól függően, mekkora karikákra vágyik az ember, én 5 cm-nél nem szoktam vastagabbra hagyni.
1-2 órára betesszük a hűtőbe (vagy hétre/hónapra, ui. ennél a pontnál jól fagyasztható).
A megdermedt tésztát felkarikázzuk, majd 175 fokos sütőben, légkeveréssel, 12-15 perc alatt megsütjük.
Variáció: a megdermedt rudat 1 felvert tojással bekenjük, belehempergetjük további apróra vágott dióba, szeleteljük és sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.