Elkészítés: A liszthez adjuk a porcukrot, a rumot, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és az élesztőt. Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük. Az olvasztott margarinnal hólyagosra dagasztjuk. Letakarjuk vagy kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. Fél centisre nyújtjuk, és 3 különböző méretű pogácsakiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle. A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy a közepük egészben maradjon. A közepüket megkenjük vizes ecsettel.
A 3 különböző méretű korongot egymásra fektetjük, a közepüket összenyomjuk, és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük.
Közepesen meleg olajban megsütjük és lecsepegtetjük.
A mézet megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a ribizlit. Lassú tűzön 8-10 percig főzzük.
A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral, és a közepükbe mézes ribizliöntetet kanalazunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.