Elkészítés: A húst mossuk meg, tokozzuk ki, és a zsíros felét irdaljuk be.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, majd süssük a kacsa hájas oldalát 4-5 percig, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 2-3 percig.
Tegyük egy hőálló tálba a bőrével felfelé, borsozzuk, majd toljuk 80 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
A szószhoz a kacsából kisült zsírhoz adjuk hozzá a mézet, dobjuk bele a szedret, sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a balzsamecetet és a likőrt. Ha besűrűsödött, dobjuk hozzá a vajat, és forraljuk be.
Ha a kacsa megsült, a sütőből kivéve hagyjuk pár percet letakarva pihenni, majd szeleteljük fel, sózzuk, locsoljuk meg a szósszal, és kínáljuk salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.