Elkészítés: Felszeleteljük, kockázzuk a zsömléket, és tepsire téve pár percre betoljuk a sütőbe.
A csirkemellfiléet kinyitjuk - azaz egy éles késsel bevágjuk, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapunk -, majd enyhén kiklopfoljuk. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk, majd a hússzeletet félretesszük.
Aprólyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, majd a felét elosztjuk a kiterített fúsfilén, végül az egészet feltekerjük. A tekercset 1,5–2 centis szeletekre vágjuk, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben - kevés olajon - aranybarnára sütjük.
Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszünk egy nagy keverőtálat, beleöntjük a joghurtot, hozzászórjuk a maradék reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével, és végül néhány ág friss, szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a friss salátakeveréket.
Egy tányérra kanalazunk a salátából, rápakoljuk az időközben elkészült sajtos csirkecsigákat, és hogy az étel még gazdagabb legyen, tányérra szórunk az elkészült zsemlepirítósokból is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.