Elkészítés:
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk.
3. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, és néhány percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk. (Nagyon jó illatuk lesz).
4. Ezután a zöldségeket felöntjük vízzel, és erőleveskockával, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
5. Ezalatt előveszünk egy turmixgépet, és beledobáljuk a megfőtt karfiolrózsák közül a nagyobbakat úgy, hogy kb. a tányéron lévő karfiolok fele maradjon meg. Hozzáadjuk a sajtokat és addig turmixoljuk az egészet, amíg szép egynemű krémet nem kapunk.
6. Ezalatt elkészülnek a zöldségek. Lehúzzuk az edényt a gázról, és a zöldségléből a turmixgépbe kanalazunk 2-3 merőkanálnyit, és újra egyneműre turmixoljuk a sűrű sajtos-karfiolos krémet, majd az egészet hozzáöntjük a zöldségleveshez és szépen elkeverjük. (Én kiszedtem a fehérrépát, a zellert és a karalábét tálaláskor.)
7. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.