Elkészítés: A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.
Amíg pihen a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
Vékonyra klopfoljuk a szeleteket, majd zsírpapírra teregetjük olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk, a hússzeletek szélei kissé fedjék egymást. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet. Óvatosan, a papír segítségével szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át, és a másik felét is, esetleg érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.
A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával. 190 fokon 1 óra alatt puhára sütjük (légkeveréses sütőben 160 fokon).
Ha megpuhult a hús, megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.