A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Vadas marha
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sajtos-májas pulykatekercs recept
recept
Mester

Sajtos-májas pulykatekercs

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2010. 12. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.

Amíg pihen a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.

Vékonyra klopfoljuk a szeleteket, majd zsírpapírra teregetjük olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk, a hússzeletek szélei kissé fedjék egymást. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet. Óvatosan, a papír segítségével szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át, és a másik felét is, esetleg érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.

A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával. 190 fokon 1 óra alatt puhára sütjük (légkeveréses sütőben 160 fokon).

Ha megpuhult a hús, megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.

Megjegyzés
Ha hideg sültnek szánjuk, szaftosabb marad, ha nem pirítjuk meg. Ha megpuhult a hús és megsült a májas töltelék, hagyjuk kihűlni. A receptet és a fotót Nagyika küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.