Előkészítés: A sajtot 5 mm vastag félkör szeletekre vágjuk úgy, hogy 8-10 szeletet kapjunk. Letakarva félretesszük. A parajpürét hagyjuk kiengedni. A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Áttörjük a túrót, és kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a fokhagymát. Kiveszünk a masszából kb. 25 dkg-nyi mennyiséget, azt összekeverjük a köménymaggal, sóval, fűszerpaprikával, ízlés szerint erőspaprika-krémmel, és félretesszük. Ismét kiveszünk 20 dkg-nyi mennyiséget, azt összekeverjük a kinyomkodott parajkrémmel, sóval, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, és ezt is félretesszük. A maradékot összekeverjük a reszelt márványsajttal, a petrezselyemmel, sóval és borssal. A sajtszeletekből kettőt tálcára teszünk egymással szembe fordítva, úgy, hogy teljes kört kapjunk. Megkenjük az egyik krémmel, de nem túl vastagon, aztán ismét sajtot teszünk rá, amit kíméletesen rányomunk, majd a következő krém következik, és ismét sajt. Így rétegezzük, ameddig van sajtunk. A végén krémmel fejezzük be. Ha maradt a háromféle krémből, keverjük nyugodtan össze, és a torta oldalát is kenjük meg vele. Rövid időre a hűtőbe tesszük. Megmossuk, megtisztítjuk, és lecsepegtetjük a salátát, a zöldségeket, és falatnyi darabokra vágjuk. A sajttortát kivesszük a hűtőből, éles késsel cikkekre vágjuk, majd a zöldségekkel és a salátával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 520 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.