A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet.(A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá,mert függ a krumpli "milyenségétől"!)
Rugalmas tésztát gyúrunk,hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk,
A tészta 4 sarkát összefogjuk,majd gombóc alakra gömbölyítjük. Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat.
Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is!
Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítom a porcukorral. Jó, karamelles íze lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.