Elkészítés: A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, a mazsolát beleszórjuk. A tűzről levéve a citromhéjjal ízesítjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk, egy keveset az előzőekhez merünk, a meleg tejbe öntjük, és habverővel kevergetve 1-2 percig főzzük, így sűrű krém lesz. A tűzről levéve a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Egy mély tálba vagy tepsibe teszünk apróra vágott babapiskótát, a meleg mazsolás sziruppal és a rummal meglocsoljuk. A krém 1/3-át rákenjük, dióval meghintjük.
Megint babapiskótát teszünk rá, a sziruppal és a rummal meglocsoljuk, és megint 1/3-nyi krémet kenünk rá, dióval meghintjük. A maradék babapiskótát rátesszük, sziruppal és rummal meglocsoljuk, a maradék krémet rákenjük, dióval meghintjük.
A csokiszószhoz 2 evőkanál kakaóport 1 evőkanál cukorral és 5 dkg margarinnal összeforraljuk.
Tálaláskor a somlóit evőkanállal tányérokra szaggatjuk, csokoládéöntettel meglocsoljuk, tejszínhabbal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.