Elkészítés: A megtisztított csülköt sóval bedörzsöljük, kuktába rakjuk, a sört ráöntjük. Fedelét ráhelyezzük, és a pecsenyét 45 perc alatt vajpuhára pároljuk.
Ezután a tűzről lehúzzuk, és kb. 15 perc elteltével a gombot a gőzkiengedésre állítjuk. Amint a gőz elillant, a fedelet leemeljük róla. Kiemeljük a húst, amikor az kissé kihűlt, kicsontozzuk, a húst felszeleteljük.
A hússzeleteket peremes tepsibe vagy jénai edénybe fektetjük.
A kuktából kiöntjük a pecsenyelevet, liszttel meghintjük, elkeverjük, majd sűrített paradicsommal és köménnyel ízesítjük, kevergetve fölforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, ízlés szerint sózhatjuk.
Ezt az ízletes szószt a csülökre locsoljuk, ezután a sütőben, nagy lánggal körülbelül 15 perc alatt pirosra sütjük.
Köretként zöldséges rizst tálalunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.