Előkészítesz egy kis kerek tálcát, alufóliával beborítod. A sajtokat a szeletelővel vékonyra felszeleteled, külön-külön félreteszed.
A legalsó réteg, amire feltornyozod majd a tortádat, lehet, mondjuk egy kb. 15-20 centi átmérőjű kerek kenyér/cipó alja, amit kb. egy centisre levágsz, és bevajazol.
A vajkrémeket külön-külön bekevered a darált dióval, a pirospaprikával és a petrezselyemmel.
A kenyérre ráragasztod az első réteg sajtot. Próbáld a kerek formát betartani, ne lógjanak ki a sajtszeletek sarkai, ugyanakkor teljesen fedd le a kenyeret. Bekened az első réteget akármelyik bekevert vajkrémmel kb. 1 mm vastagon. Erre jön a következő sajtréteg, és így tovább.
Arra figyelj, hogy a sajtszeleteket és a krémeket ugyanolyan sorrendben rakd, illetve kend. (Én a piros-fehér-zöldet szoktam betartani, tehát a pirospaprikás, a diós, majd a petrezselymes követik egymást.)
Addig rakod, amíg az alapanyagok elfogynak. Szép kereknek kell lennie.
Késsel az egészet óvatosan még egy kicsit lenyomkodod, az esetlegesen kitüremkedő krémet az oldalára kened.
Ha díszíteni akarod, akkor a tetejét kend meg hajszálvékonyan vajjal. Díszítés lehet – rátapasztva:
petrezselyemlevél
szeletelt főtt tojás hajszálvékonyra vágva
retek
paradicsom
piros vagy zöld színű paprika szépen elrendezve pl. csillag alakban
vagy amit kitalálsz.
Utána a tortádat leborítod valamilyen edénnyel, és hűtőszekrénybe teszed.
Másnapra összeérnek az ízek, és tortaként kell szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.