Elkészítés: A spenótot pár perc alatt leforrázzuk, majd szűrőben alaposan lecsepegtetjük.
Egy turmixgépbe tesszük a lecsepegtetett spenótot, a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport és 1 evőkanál sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos keverékkel.
Egy spatulával sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a spenótos masszánkat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, amikor hozzáérünk, szilárdnak kell lennie.
Közben egy tálban összedolgozzuk a sajtkrémet, a lereszelt vagy elmorzsolt kecskesajtot, a felaprított szárított paradicsomot, illetve a fűszereket.
A kihűlt spenótos omlettre kenjük a sajtos krémünket, és szorosan feltekerjük, akárcsak egy piskótatekercset. Kb. 1 óráig hagyjuk hűtőben, hogy megdermedjen.
Friss salátával tálaljuk szép szeletekre vágva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.