Elkészítés: 1. A tésztához valókat összegyúrjuk. (Nem kell külön az élesztőt felfuttatni.)
2. A tésztát három felé osztjuk, és gáztepsi nagyságú lapokat sütünk. Célszerű villával sütés előtt kicsit megszurkálni, így nem lesz hólyagos a tészta. Előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük vigyázva, mert könnyen eléghet.
3. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, óvatosan, nehogy megégjen, majd felöntjük 5 dl tejjel. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne.
4. Ezután a margarint darabokban, a vaníliás cukrot, a porcukrot hozzáadjuk. Tovább főzzük, amíg a margarin elolvad.
5. Az 5 evőkanál lisztet a 3 dl tejjel közben elkeverjük csomómentesre, és a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük állandó kevergetés mellett addig, amíg a sűrű krém lesz belőle.
6. A krémet gyakran kevergetve langyosra hűtjük. Majd megtöltjük vele a lapokat. Nem kell megvárni, amíg hideg lesz, mert amíg dolgozunk vele, addig is hűl. 3-4 óra múlva, amikor a krémtől megpuhul a tészta, szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.