Elkészítés: Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós újjammal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomok, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítom, és a bőr alatt a húst alaposan sózom, megszórom bőven rozmaringgal, majoránnával, borssal. Utána bőrére fektetem, húsos felét meglocsolom a citromlével, sózom, és a fűszerekkel megszórom, hagyom kb. 1,5 órát pihenni, hogy a fűszerek aromája a húst jól átjárja.
Közben a zöldségféléket közel azonos nagyságúra kockázom, kiolajozott tepsibe terítem, enyhén sózom, megszórom őrölt borssal, majd a combokat a zöldségágyra fektetem, és meglocsolom sistergő, forró olajjal, hogy a csirke bőrét összehúzza.
Előremelegített 220 fokos sütőbe tolom, majd 10 perc után 200 fokra mérsékelem a hőfokot. Végig fedetlenűl sütöm, mivel a sok gőz, amit a zöldségek a sütés során engednek, elég ahhoz, hogy jól átpárolódjanak a combok, és a végén pirosra sűljenek. Kb. 20 percenként saját szaftjával átkenegetem, a kiszáradás elkerülésére.
Személyenként 1 nagyobb burgonyát alapos tisztítás után hámozatlanul légmentesen alufóliába csomagolok, a sütőrácsra helyezem a tepsi mellé és ameddig a hús megsűl a burgonyák is megpuhulnak.
Ennek a bő adagnak 1,40 óra volt a sűtési ideje, 10 perc pihentetés után tálaljuk!
Tálalásnál a comb mellé szeletelem a fóliás burgonyát, és a sült zöldségkörettel (melyet friss petrezselyemmel megszórok) tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.