Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát fél cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az almát, a mézet, a gyömbért, és megsózzuk. Két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt, 1 dl húslevest. Lassú tűzön tovább főzzük. Felforrósítjuk az olajat, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Ráöntjük a maradék 1 dl húslevest, és lassú tűzön, lefedve megsütjük. Közben többször megforgatjuk. Ha elkészült, kivesszük, és alufóliába csomagoljuk. A napraforgómagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, és a hús sütőlevével együtt az almához keverjük. A húst szeletekre vágjuk, és az almamártással tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 665 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.