Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát fél cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az almát, a mézet, a gyömbért, és megsózzuk. Két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt, 1 dl húslevest. Lassú tűzön tovább főzzük. Felforrósítjuk az olajat, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Ráöntjük a maradék 1 dl húslevest, és lassú tűzön, lefedve megsütjük. Közben többször megforgatjuk. Ha elkészült, kivesszük, és alufóliába csomagoljuk. A napraforgómagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, és a hús sütőlevével együtt az almához keverjük. A húst szeletekre vágjuk, és az almamártással tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 665 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.