Előkészítés: A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Megszórjuk az ételízesítővel, és állni hagyjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A paprikát, a cukkínit, a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, húsukat csíkokra, karikákra, gerezdekre vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a hagymát. A padlizsánt leöblítjük, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a zöldbabot (fagyosan), és kb. 5 percig pároljuk. A zöldségeket tűzálló tálba öntjük, megszórjuk a kakukkfűvel, a bazsalikommal, és a tetejére tesszük a cukkínit és a paradicsomot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, ráöntünk 1 dl vizet, és a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Közben 2-3-szor megkeverjük. Ha a víz túl gyorsan elpárologna, öntsünk még a zöldségekre! Sült, grillezett húsok kitűnő körete. Lepénykenyérrel, feta sajttal is nagyon finom.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 221 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.