Elkészítés: A két fej hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk. Jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.
Az összes alapanyagot a lepirított hagymával együtt a dagasztógép táljába tesszük, és 5 perc alatt bedagasztjuk. Dagasztás után 30 percre légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. Ahány baguette készül, annyi darabra osztjuk, és hosszúkás formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Pengével vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig, megszórjuk liszttel. Addig a sütőt előmelegítjük.
Kb. 30 perc alatt 200 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.