Elkészítés: A sütőtököt durvára reszeljük le, a hagymát aprítsuk fel. Kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd az apróra vágott gombát tegyük bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a reszelt tököt. Lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett főzzük össze, petrezselyemmel szórjuk meg főzés közben. Kevés vízzel vagy húslével fel lehet önteni, hogy ne ragadjon le. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Addig a zsemlét beáztatjuk, ha kellőképpen átszívta magát, akkor kinyomkodjuk, és összegyúrjuk a raguval. Az egész kicsit laza állagú, ezért vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk, én most szezámos zsemlemorzsát használtam.
Forró olajban közepes lángon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.