Elkészítés: A langyos, mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a sót, az olajat és a kovászt, majd rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, és kisebb tojásnyi darabkákra vágjuk. Mákszemeken, illetve szezámmagszemeken vékony, kb. 25 cm rudacskákat nyújtunk a tésztagalacsinokból, amiket sütőpapíros tepsibe helyezünk.
200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.