Elkészítés: A tésztához a lisztet keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót. Belekockázzuk a hideg margarint, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Amikor már jó morzsalékos, kanalanként hozzáadjuk a vizet (lehet, hogy nem kell mind), hogy a tészta összeálljon, de ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután kézzel még gyorsan kicsit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve kinyújtjuk, piteformába helyezzük úgy, hogy a szélét is befedje. Villával jól megszurkáljuk, majd sütőpapírt teszünk a tésztára, és valamilyen nehezékkel megtöltjük (én rizst tettem bele). Előmelegített sütőben 200 fokon elősütjük a tésztát, ha a széle már kezd színt kapni, ki lehet venni, eltávolítjuk a nehezéket, és megtöltjük a közben előkészített töltelékkel.
A tök héját levágjuk, apróra felkockázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megsütjük (én egy kisebb tök felét sütöttem meg).
A tejfölt, a tojást és az ízlés szerinti fűszereket jól kikeverjük.
Az elősütött tésztán elosztjuk a megsült tököt, megszórjuk túródarabokkal, majd óvatosan ráöntjük a tejfölös-tojásos keveréket. Tetejét mandulával is meglehet szórni, de ez el is hagyható.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Langyosan tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.