Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A húst megmossuk.
Elkészítés: A ribizlit fagyosan a narancs levével és héjával, a szegfűszeggel, a cukorral összekeverjük, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A hús mindkét oldalára 1-1 babérlevelet tűzünk fogvájóval. A korianderszemeket kissé összetörjük, összekeverjük az olajjal, és bekenjük vele a húst. A burgonyát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összetörjük. A vajat a tejszínnel felolvasztjuk, és a burgonyához keverjük. Sóval ízesítjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, és a hússzeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne. A burgonyapürével és a ribizlimártással kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 871 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.