A liszteket összekevertem az élesztővel, megsóztam, majd közepébe krátert csináltam, és beleöntöttem először az olajat, majd a tejet, és alaposan összedolgoztam a tejföllel is. 10 percig erősen dagasztottam kézzel, majd fél órát kelesztettem konyharuha alatt.
Újra összedagasztottam, és ismét kelt fél órát. Nagyobb méretű vágódeszkámon négy felé osztottam, és kisebb cipókat formáltam a tésztákból. Nyújtófa nélkül ököllel kilapogattam a tésztákat, majd mint a leveles tésztát, felhajtogattam. Fentről, alulról, majd mindkét oldalról.
Újra kilapogattam ököllel, és a két szemben lévő oldalon lévő tésztát ismét felhajtottam. Megfordítottam, így a hajtogatott felület került alulra. Cipócskákat formáltam mind a négy golyóból, és kilisztezett tepsire sorakoztattam. Minden cipót a tetején két helyen bevágtam, vízzel megspricceltem, majd előmelegített sütőbe tettem.
A sütő aljára a beindításkor kisebb vízzel teli edényt szoktam tenni, így most is így csináltam. Mikor minden cipócska aranybarnára sült, még egyszer megspricceltem őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.