Előkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejet és simára keverjük. A mikor kész, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és négybe vágjuk.
Elkészítés:
1. A szilvahabhoz kicsit karamellizáljuk a mézet, majd ráöntjük a rumot, és a szilvát is rátesszük. Megszórjuk a fahéjjal, kicsit összeforraljuk, majd félretesszük.
2. A tésztából palacsintasütőben kevés olajon vagy vajon vastagabb palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat megkenjük szilvalekvárral, és kivajazott hőálló tálba tesszük.
3. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szilvahabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A félretett szilvaragut lazán összekeverjük a habbal, beborítjuk vele a palacsintákat. A sütőben pirosra sütjük a tetejét, majd kivéve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 584 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.