Elkészítés: A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá a vajat, gőzfürdő fölött olvasszuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral. Az olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is (a tejszínt NEM KELL felverni!). Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő 4 egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Díszítsük fél szem sült szilvával, szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.