Elkészítés: A csirkemellet késsel *kihajtom*, azaz szép vékonyra vágom, az egész egy nagy téglalap formára hasonlítson. Kicsit kiklopfolom, megszórom fűszersóval, egy kis kakukkfűvel, és állni hagyom pár percig, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha esetleg a hússzobrászkodás közben maradtak húscafatok, azt felaprózzuk, majd a magozott szilvabefőttet apróra vágjuk, összekeverjük a húsvagdalékkal, fűszerezzük fűszersóval, feketeborssal (a szilva meglepően pikáns lesz a borstól), és a töltelék állagát esetleg egy kis zsemlemorzsával szilárdítjuk, amennyiben szükséges. A hússzeletekre rakunk 2-2 szelet sonkát, majd a tölteléket rákanalazzuk, és szorosan felgöngyöljük.
Alufólia-téglalapokat kicsit megvajazunk, majd szorosan becsavarjuk a hústekercseket, a két végét szorosan zárjuk le, hogy a húslé ne folyjon ki. Serpenyőben 15-20 perc alatt 3 percenként fordítgatva szépen megsütjük.
Addig a mártást elkészítjük, ami nagyon egyszerű. A szilvabefőtt levét felforraljuk, fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük, keményítős vízzel besűrítjük.
Ha a tekercsek átsültek, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a hús a saját gőzében még egy kicsit párolódjon, majd a tányérra teszünk egy kis szószt, rárakjuk a negyedekbe vágott roládokat, és krumplipürével tálaljuk, amit érdemes a fóliabugyolálékban összegyűlt szafttal megöntözni. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.